Vereisten voor een zakenvisum voor China Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single of double entry wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt, wij zullen dan uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.
    Gelieve er rekening mee te houden dat een standaard pasfoto, met een afmeting van 35mm bij 45mm, niet geaccepteerd zal worden door de Chinese ambassade. Wij raden u daarom dan ook aan om uw pasfoto digitaal naar CIBTvisas op te sturen zodat wij deze exact volgens de richtlijnen van de Chinese ambassade kunnen afdrukken met de juiste afmeting van 33mm bij 48mm. Ga naar http://cibtvisas.be/photo-service.php om uw foto digitaal naar ons op te sturen. 

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 33mm bij 48mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. De kledingstukken van de aanvrager mogen niet in dezelfde kleur zijn als de foto-achtergrond. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  3. Introductiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een bedrijf of  vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam en het adres van het bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Uitleggen wat precies de activiteiten van uw bedrijf zijn
    • Stempel en handtekening bevatten

    U vindt een voorbeeld van de introductiebrief in het CIBTvisas aanvraagpakket.

  4. Uitnodigingsbrief

    Een uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken. De uitnodigingsbrief moet:

    • Informatie van de aanvrager bevatten (volledige naam, geslacht, geboortedatum enz)
    • Het paspoortnummer van de aanvrager bevatten
    • In- en uitreis datum bevatten
    • Het type visum dat u wenst bevatten
    • Het doel van u reis bevatten
    • De plaatsen omschrijven die de reiziger gaat bezoeken
    • De relatie omschrijven tussen de aanvrager en uitnodigende partij
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Het volledige adres van de uitnodigende partij, met alle contactgegevens vermelden (naam contactpersoon, telefoonnummer en adres)
    • Niet ouder zijn dan 3 maanden op moment van aanvraag
    • Stempel en handtekening van het Chinese bedrijf bevatten

  5. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  7. Bewijs van verblijf

    Een boekingsbevestiging van het hotel

  8. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • Ondertekend zijn door de paspoorthouder
    • Vraag 23 met “ja” ingevuld hebben indien men een visum aanvraagt met een verwerkingstijd van 2 of 3 dagen

  9. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  10. Reiziger Registratieservice (aanbevolen)

    Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgische reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken.

    Laat CIBTvisas uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Belgische ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het crisis registratiesysteem. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in België kan dan, in geval van nood, zo snel mogelijk contact met u opnemen.

    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden.

Vereisten voor een toeristenvisum voor China Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum indien u een single of double entry wenst; minstens 12 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry wenst voor 6 maanden of minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een multiple entry wenst voor 1 jaar.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  2. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt, wij zullen dan uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.
    Gelieve er rekening mee te houden dat een standaard pasfoto, met een afmeting van 35mm bij 45mm, niet geaccepteerd zal worden door de Chinese ambassade. Wij raden u daarom dan ook aan om uw pasfoto digitaal naar CIBTvisas op te sturen zodat wij deze exact volgens de richtlijnen van de Chinese ambassade kunnen afdrukken met de juiste afmeting van 33mm bij 48mm. Ga naar http://cibtvisas.be/photo-service.php om uw foto digitaal naar ons op te sturen. 

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 33mm bij 48mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. De kledingstukken van de aanvrager mogen niet in dezelfde kleur zijn als de foto-achtergrond. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  3. Kopie van de informatiepagina van het paspoort

    Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager en een kopie van uw oud gebruikt visum voor China indien u reeds eerder in China bent geweest. Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort

  4. Introductiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Stempel en handtekening bevatten
    • Niet aangeleverd worden indien de aanvrager een student of werkloos is

    De introductiebrief is onder bovengenoemde omstandigheden, ook vereist voor toerismeU vindt een voorbeeld van de introductiebrief in het CIBTvisas aanvraagpakket.

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie

  6. Bewijs van verblijf

    Een boekingsbevestiging van het hotel

  7. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • Ondertekend zijn door de paspoorthouder
    • Vraag 23 met “ja” ingevuld hebben indien men een visum aanvraagt met een verwerkingstijd van 2 of 3 dagen

  8. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Double entry visum aanvragen

    Aanvragers van een double entry visum, moeten een vluchtschema of e-ticket aanleveren waaruit blijkt dat zij tweemaal China in-en uitreizen. Een bewijs moet worden aangeleverd van uw verblijf gedurende beide reizen van het hotel, de vrienden of de familie.

  10. Reiziger Registratieservice (aanbevolen)

    Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgische reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken.

    Laat CIBTvisas uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Belgische ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het crisis registratiesysteem. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in België kan dan, in geval van nood, zo snel mogelijk contact met u opnemen.

    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden.

China visum

Wilt u weten hoe een visum voor China eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor China om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum China bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de CIBTvisas ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor CIBTvisas

Snel. CIBTvisas biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van CIBTvisas helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. CIBTvisas waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.