Maak nu gebruik van CIBTvisas

 1. De snelheid.  CIBTvisas is gespecialiseerd in het verzorgen van visa voor Groot-Brittannië. Wij kunnen u helpen bij het zo snel mogelijk verkrjigen van een visum voor Groot-Brittannië.
 2. Het gemak.  CIBTvisas, de makkelijkste en veiligste manier om uw visum voor Groot-Brittannië te krijgen. Wij bezoeken dagelijks de ambassade van Groot-Brittannië om visa te verkrijgen voor inwonenden van België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over visa

Wanneer kan ik het best mijn visum aanvragen?
Eén tot twee maanden voor de vertrekdatum kunt u het best uw visum aanvragen. Maar als u het visum snel nodig heeft, dan kunnen we voor sommige landen uw visumaanvraag zelfs in één werkdag afhandelen. Een voorbeeld van de spoedservice: als u de complete aanvraag op maandag bij u laten ophalen door onze overnight koerier, dan kunt u uw paspoort met visum op woensdag al terughebben.

Heeft u mijn paspoort nodig voor een Groot-Brittannië-visum? Is het veilig om mijn paspoort op te sturen?
Ja, u moet uw originele paspoort opsturen, een kopie is niet voldoende. Het Groot-Brittannië-visum wordt in uw paspoort gestempeld op een van de visumpagina's. Zonder uw originele paspoort kan de aanvraag niet afgehandeld worden. Omdat een paspoort een belangrijk document is, adviseren we u het te verzenden via aangetekende post of met een betrouwbare koerier.

Vereisten voor een zakenvisum voor Groot-Brittannië Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

 1. Als u voldoet aan de Brexit regelgeving, dan mag u het land inreizen als een zakenreiziger

  Brexit heeft het reizen tussen het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie en de EER aanzienlijk veranderd. Zakelijke activiteiten die voorheen toegestaan waren zijn nu wellicht verboden zonder de juiste documentatie.

  Als algemene regel geldt dat u het land mag inreizen als zakenreiziger zonder visum, werkvergunning of vrijstelling van een werkvergunning indien u uw activiteiten in het land beperkt tot eenvoudige interne of externe vergaderingen, feitenonderzoek, het bijwonen van conferenties en bepaalde soorten trainingssessies van korte duur. Voor zakelijke activiteiten buiten deze categorieën is er wellicht aanvullende documentatie vereist.

  De veiligste en meest conforme manier om op zakenreis te gaan in het post-Brexit-tijdperk is door gebruik te maken van de CIBTvisas Post-Brexit Travel Assessment die u hier terugvindt: https://cibtvisas.be/brexit-assessment. Onze Travel Assessment is, voor slechts €25 , een snelle en kosteneffectieve oplossing om ervoor te zorgen dat uw reis voldoet aan de nieuwe regelgeving voor zakenreizen. U ontvangt een definitief antwoord over de vraag of u als zakenreiziger het land mag inreizen, advies over de vereiste documentatie die u nodig heeft voor uw reis, een op maat gemaakte zakelijke ondersteuningsbrief die u aan de lokale douane- of immigratiebeambten kunt overhandingen. Mocht u niet in aanmerking komen om het land als zakenreiger in te reizen dan ontvangt u van ons een persoonlijke consultatie met een Post-Brexit-adviseur die u zal adviseren over de vereiste documentatie.

  Als u van plan bent om zonder een Post-Brexit Travel Assessment op reis te gaan, zorg er dan voor dat u:

  • In het bezit bent van een paspoort dat geldig is voor het gehele verblijf met minstens één lege visumpagina. Het paspoort moet binnen de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven
  • In het bezit bent van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit bent van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • In het bezit bent van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming
  • Uw zakelijke ondersteuningsbrief meeneemt. U kunt deze brief hier aanvragen:https://cibtvisas.be/business-support-letter
  • Bij het vervoersbedrijf (luchtvaartmaatschappij, spoorwegmaatschappij etc.) nagaat of inchecken zonder visum is toegestaan
  • Voldoet aan de meest recente inreisvereisten en de terugreisvereisten. Raadpleeg onze Entry Guide op https://cibtvisas.be/health-requirements voor de meest recente regelgeving.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Groot-Brittannië Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

 1. Visumvrijstelling

  Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal zes maanden. De reiziger moet:

  • In het bezit zijn van een paspoort die geldig is voor de periode van voorgenomen verblijf, met minimaal één lege visumpagina
  • In het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van documenten die het doel van de reis aantonen
  • In het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan