Vereisten voor een zakenvisum voor Wit-Rusland Vereisten zakenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • In het bezit zijn van een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij inreis met minimaal één lege visumpagina
    • Beschikken over aantoonbare financiële middelen van ten minste €20 per dag
    • In het bezit zijn van een bewijs van ziektekostenverzekering met een kostendekking van minimaal €10000
    • Het land in- en uitreizen via Minsk National Airport
    • Het land niet inreizen via Rusland en/of via Wit-Rusland naar Rusland doorreizen
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is een visum benodigd. De visumvereisten kunt u vinden in het CIBTvisas aanvraagpakket

  2. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomstdatum.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  3. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten

  4. Uitnodigingsbrief

    Een officiële uitnodigingsbrief van de te bezoeken organisatie in Belarus. Deze brief moet:

    • Opgesteld worden door het bedrijf / organisatie die officieel geregistreerd staat in het land van bestemming.
    • Het aantal inreizen en verblijfsduur van de aanvrager vermelden in dit land.
    • De naam en paspoortnummer van de aanvrager vermelden.
    • Inclusief het registratienummer (van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Belarus), de datum, een handtekening en een officiële bedrijfszegel bevatten.
    • In het Russisch geschreven zijn

  5. Bewijsstukken reisverzekering

    Een verklaring van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reiziger is aangesloten. Dit mag een kopie zijn. De verklaring moet:

    • De naam, het adres en het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij vermelden. Attesten van de mutualiteit worden niet aanvaard
    • Bevestigen dat de reiziger een ziektekostenverzekering heeft met wereldwijde dekking of in ieder geval verzekerd is in Wit-Rusland
    • Aantonen dat de verzekering geldig is gedurende het verblijf
    • De naam van de reiziger vermelden
    • Een kostendekking van minimaal € 10.000 euro aantonen

  6. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Dit formulier moet ingevuld worden met blokletters en met zwarte inkt

  7. Multiple entry-aanvragen voor een jaar

    Onderstaande documenten zijn benodigd voor het aanvragen van een multipe entry-visum met een geldigheidsduur van een jaar:

    Uitnodigingsbrief

    Een uitnodigingsbrief, aangeleverd door het uitnodigende bedrijf in land van bestemming. Deze brief moet:

    • Het originele exemplaar zijn
    • Van een bedrijf/organisatie/agentschap zijn die officieel geregistreerd staat in het land van bestemming
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn. Inclusief het registratienummer, de datum, een handtekening en een officiële bedrijfszegel
    • De verblijfsduur van de aanvrager vermelden in dit land

    Garantiebrief

    Een brief die aangeeft dat het Belgische bedrijf van de werknemer garant staat voor de kosten en de reis van de aanvrager. De brief moet:

    • Het originele exemplaar zijn
    • Op bedrijfspapier en in het Engels geschreven zijn
    • De naam en het adres van het Belgische bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Stempel en handtekening

    Bewijs van samenwerking

    Een kopie van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Belgische bedrijf en het uitnodigende bedrijf. Deze overeenkomst moet de originele stempel van het uitnodigende bedrijf bevatten.

    Aantoonbaar werknemerschap

    Een brief moet aangeleverd worden waarin het Belgische bedrijf bevestigt dat de aanvrager bij dit bedrijf werkzaam is. Deze brief moet in het Engels zijn.

  8. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Wit-Rusland Vereisten toeristenvisum voor Belgische paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • In het bezit zijn van een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij inreis met minimaal één lege visumpagina
    • Beschikken over aantoonbare financiële middelen van ten minste €20 per dag
    • In het bezit zijn van een bewijs van ziektekostenverzekering met een kostendekking van minimaal €10000
    • Het land in- en uitreizen via Minsk National Airport
    • Het land niet inreizen via Rusland en/of via Wit-Rusland naar Rusland doorreizen
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is een visum benodigd. De visumvereisten kunt u vinden in het CIBTvisas aanvraagpakket

  2. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomstdatum.
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

  3. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten

  4. Reisverklaring

    Aanvragers moeten een originele, ondersteunende brief van de touroperator aanleveren. Deze brief moet:

    • In het Russisch geschreven zijn
    • Geprint zijn op bedrijfsbriefpapier
    • Bevestigen dat er een toeristische reis is geboekt
    • De reisdatums vermelden
    • De naam, geboortedatum, beroep en contactgegevens van de aanvrager vermelden
    • De contactgegevens van de touroperator vermelden
    • Het aantal inreizen en de benodigde duur van het visum vermelden
    • Gestempeld en ondertekend zijn door de touroperator


    Een voorbeeldbrief vindt u hier

  5. Bewijsstukken reisverzekering

    Een verklaring van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reiziger is aangesloten. Dit mag een kopie zijn. De verklaring moet:

    • De naam, het adres en het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij vermelden. Attesten van de mutualiteit worden niet aanvaard
    • Bevestigen dat de reiziger een ziektekostenverzekering heeft met wereldwijde dekking of in ieder geval verzekerd is in Wit-Rusland
    • Aantonen dat de verzekering geldig is gedurende het verblijf
    • De naam van de reiziger vermelden
    • Een kostendekking van minimaal € 10.000 euro aantonen

  6. Aanvraagformulier

    Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Dit formulier moet ingevuld worden met blokletters en met zwarte inkt

  7. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Visum quick check

Bent u houder van een Belgisch paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed...Gebruik de CIBTvisas ophaaldienst.  Een koerier van CIBT haalt uw documenten op, waar u ook bent. Onze snelle en simpele service garandeert dat uw visumaanvraag binnen een werkdag bij de ambassade ligt.

Bel 0902 150 45 (0,75 cents / min) om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor CIBTvisas

Snel. CIBTvisas biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van CIBTvisas helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. CIBTvisas waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.